طريقة عمل الخرشوف
المقادير
كيلو لحم مفروم بقري- عدد وافي من الخرشوف على حسب الرغبه-عصير طماطم طازه- بصلتين متوسطين - فلفل اسود - ملح - شويه زيت لو اللحمه مافيهاش اي دهون
الطريقه
نجيب اللحمه نحط عليها البصل المبشور والفلفل والملح وشويه الزيت ونعصجها كويس علي النار لحد ما تنشف من المايه اللي فيها ونطفي عليها نجيب الخرشوف نقشره من فوق طبعا نشيل القشور كلها لحد ما نيجي عن الراس بتعته ملحوضه وانتي بتقشري ما تشيليش الورقه من عند الجزور حاولي تقطعيها وتسيبي فيها على اساس انها تكون مش مفتوحه قوي ونحطها في مايه
دافيه والميه دي تكون
عليها لمونتين معصورين وشويه ملح علشان عمليه الاكسده وما يسودش اللون بتاعه وبعد ما تخلصي التنظيف تنشليه من المايه في مصفه وتبدئي تحشي الخرشوف باللحمه وترصيه في صنيه ممنوع الحله في الطريقه دي لانه مش هيتقلب ترسي الكميه لحد ما تخلص تماما وتصبي عليها عصير الطماطم من فوق وتقطعي حلقات البصل على الوش وشويه زيت على الوش وملح وفلفل اسود وتحطيه في الفرن على نار متوسطه ونار من فوق بعد السوى علشان الوش يتحمر وكلي احلى خرشوف في الدنيا كلها وبالهنا والشفا